*** Водещите вечерни новини на 19 септември   Най-малко три руски изтребители

...
*** Водещите вечерни новини на 19 септември
 
Най-малко три руски изтребители
Коментари Харесай

Водещите новини! Руски ракети свалили свои самолети. Байдън намекна за възможна война с Китай


***

Водещите вечерни вести на 19 септември

 

„ Най-малко три съветски изтребители Су-35 са били свалени от ракети, изстреляни от бойци на въоръжените сили на Москва в Украйна “, написа американското сп. „ Форбс “.

Журналист на изданието съобщи, че бойните самолети са станали жертви на другарски огън при започване на юли в региона на окупирания малко след началото на съветската инвазия против Украйна (24 февруари) южен град Нова Каховка, покрай черноморското пристанище Херсон.

***

Текстът осъжда Съединените щати за това, че са разрешили на частни спътници да запълнят близката околоземна орбита. Според руснаците те могат да се трансфорат в " законна цел ", в случай че в миналото бъдат употребявани против Русия.

***

Съществува стандартът, че диктаторските режими като този в Русия могат да активизират големи запаси, с което да печелят войни, сподели той, само че добави, че в модерния свят, както и в бизнеса, е значима способността да мислиш изобретателно и да вземаш бързи решения. 

Важни са технологиите, също и способността да активизираш модерните млади, което, съгласно него, показват украинците.

***

Президентът Джо Байдън съобщи в неделя, че въоръжените сили на Съединени американски щати ще се включат в защитата на Тайван, ако Китай предприеме нахлуване против острова. 

Това е най-ясното и изрично предизвестие до момента, което прави президентът на Съединени американски щати по тематиката и което не е изключено да разгневи Пекин.

Казаното от Байдън е във връзка журналистически въпрос, насочен към него по време на изявление за CBS, дали Съединените щати ще защитят Тайван, в случай че Китай провежда инвазия.

***

" Командирът на отряда за бързо реагиране на по този начин наречената Народна милиция в окупирания южен украински град Мелитопол Денис Стефанков почина при детонация тази нощ ", съобщи киевската медия " Еспресо ТВ ".

Според информацията на Еспресо ТВ гърмежът е дело на антируската опозиция в Мелитопол.

***

Министерството се върна в едно безвремие. Назначиха се хора директно свързани с ГЕРБ и Движение за права и свободи.

Сандов разяснява и случая с Топлоелектрическа централа „ Брикел “. 

Според него, решението на съда предприятието да продължи работа, макар замърсяването на околната среда, наподобява като протекционизъм върху Христо Ковачки. 

„ Тези централи създават по-малко от 5% от електричеството, а са виновни за над 50% от замърсяването със серен диоксид, за което България беше наказана. Съдът реши, че работните места на 200 индивида са по-важни от здравето на 20 000 индивида “, добави той.

Той описа, че когато е отишъл в Топлоелектрическа централа „ Брикел “ с сегашния екоминистър Росица Карамфилова, на нея ѝ е прилошало. „ Добре, че занесох маски, които дадох на хората “, разяснява Сандов.

***

***

Сигналът за случая е получен към 23:00 часа нощес. Пострадалият е превозен от екип на " Спешна помощ " в регионалната болница в Ямбол, където е установена гибелта му.

По първични данни няма следи от принуждение. Разследването на случая продължава. Образувано е досъдебно произвеждане.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР